Salt la continut

Reclamă Sponsor FIVE-HOST.COM

Welcome to Gamerii Romania - The Revolution on Gaming
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!
Fotografie

MySQL - Notiuni de baza


 • Please log in to reply
No replies to this topic

#1
NemeSyS

NemeSyS

  Premium | Veteran Gamerii România


 • Group:
  Premium
 • Member ID:
  4033
 • Posts:
  1306
 • Joined:
  30-June 17
 • Reputation:
  59
 • Warns:
  0

I'm currently offline

Bazele de date sunt folosite pentru stocarea informatiilor in vederea furnizarii ulterioare in functie de solicitarea primita.
MySQL este un sistem de baze de date functional independent.
In PHP exista functii pentru toate operatiile executate asupra bazelor de date MySQL.
Administrarea MySQL se poate face din linie de comanda sau folosind browserul si accesand aplicatia numita PHPMyAdmin scrisa in PHP.
Cele mai uzuale operatii cu bazele de date sunt:
Comanda Semnificatie CREATE creaza o baza de date sau un tabel DROP sterge o baza de date sau un tabel INSERT adauga inregistrari intr-un tabel DELETE sterge inregistrari dintr-un tabel UPDATE updateaza inregistrarile dintr-un tabel SELECT selecteaza un tabel ALTER alterarea unui tabel
In MySQL spatiul alocat pe discul serverului este functie de tipul de date. Cateva din tipurile de date folosite in bazele de date MySQL sunt:
Tip Semnificatie   int() numar intreg 32 biti bigint() numar intreg 64 biti tinyint() numar intreg (-128 la 127 sau 0 la 255) 8 biti mediumint() numar intreg 24 biti smallint() numar intreg 16 biti char() sectiune cu lungime fixa de la 0 la 255 caractere varchar() sectiune cu lungime variabila de la 0 la 255 caractere float() numar mic cu virgula flotanta double numar mare cu virgula flotanta text sir cu maximum 65535 caractere date() data in format YYYY-MM-DD date data in format YYYY-MM-DD HH:MM:SS time ora in format HH:MM:SS
Pentru ca baza de date sa fuctioneze mai bine coloanelor li s-au adaugat modificatori de coloana.
Tipul de date intregi incep de la valori negative la pozitive. Daca se adauga optiunea UNSIGNED, care este un modificator de coloana, nu vor mai fi valori negative ci vor incepe de la 0.
Alti modificatori sunt:
AUTO_INCREMENT functioneaza cu orice tip intreg. La fiecare rand nou adaugat in baza de date numarul asociat va fi incrementat.
NULL inseamna fara valoare (diferit de spatiu sau zero).
NOT NULL inseamna ca orice inregistrare va fi considerata ceva.
PRIMARY KEY este rolul primei coloane din tabel, totodata reprezentand elementul de referinta pentru fiecare linie.

DESIGNED FOR GAMERII